29 Aralık 2015 Salı

Patates Mantısı

Herkese İyi Akşamlar dilerim.Bugün pratik bir şekilde denediğim ve sunumunu çok beğendiğim tarifi sizlerle paylaşmak istedim,bunu bugün kendime denedim ama en yakın zamanda arkadaşalrımada deneyeceğim umarım onlarında çok ilgisini çekecek.Yalnız bu tarifi sizlerle paylaşmadan önce bir öneride bulunmak istiyorum oda patateslerimizi çanak yaptığımızda içlerini kesinlikle süzme yoğurtla doldurmamız gerektiğini üstüne basarak geçmek isterim.

PATATESLİ MANTI|

3-4 adet patates
2 tutam kadar maydonoz
süzme yoğurt
sarımsak
 
Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz.Tereyağı,tuz,karabiber,pul biber,maydonozuda kıydıkdan sonra tekrar yoğuruyoruz
Ardından patateslerden cevizden daha büyük bir parça alıp çanak halini veriyoruz,sunum tabağımıza koyuyoruz.
Süzme yoğurdumuza sarımsaklarımızı dövüyoruz karıştırıp,çanakların içlerini dolduruyoruz.
Son olarak sunumun daha güzel gözükmesi için de yağda biraz salçamızı kavuruyoruz.Üzerine koyuyoruz
Çakma mantımız sunuma haızr:) Gayet pratik,lezzetli ve dikkat çekici.

ÖNERİ: Patates daha lezzetli olsun,daha farklı bir sunum olsun ve renk katsın derseniz havucu rendeleyip az yağda soteleyip patates harcımıza katıp çanak yapabiliriz,ben bir dahaki denememde öyle yapacağım,eminimki o şekildede çok lezzetli olcakdır :)




Son görüntüsüde budur :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder