22 Ekim 2016 Cumartesi

Midye Poğaça

Herkese Merhabalar. Uzunca bir aradan sonra tekrar Zehra'yla tam gaz blog yazmaya başlıyacağız.Blogların sıkıcı olmaması için ben(fatma) ve kardeşim(zehra) başka konular ve üzerinde de yazılar yazacağız.Sırayı bozmamak adına yine bir tarifden giriş yapıyorum. Çok fazla tarif birikti hepsini sırayla paylaşıcam inşallah.Şimdi gelelim benim en çok sevdiğim ve aynı şekilde muhafaza etmesinin de çok kolay olduğu bir poğaa tarifi yazıcam.Ben genelde yapar,buzdolabına atarım misafir geldikçe çıkartırım. Gerçekten tazeleğini çok güzel koruyor. Poğaçayı bu kadar çok övdükden sonra gelelim tarifimize;
                  
                                                                  MİDYE POĞAÇA
MALZEMELER:
-2 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı yaş maya
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı sirke
-1/2 paket k.tozu
-3 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:
Tereyağı

YAPILIŞI:
-Yumuşacık bir hamur yoğur.
-12 eşit paraya böl,üzerini ört ve mayalanmaya bırak.
-Mayalanan hamuru ayrı ayrı tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak 6'şarlı gruplar halinde üst üste diz.En üstlerine yağ sürme.Hamurların üzerini örtüp dinlendir.
-Önce ilk hazırladığın hamur grubunu sonra,sonra diğerini 6-7 mm. kalınlığında açıp bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın.
-Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin.Her dilimi merdaneyle açıp içten koy.
-İki ucu üst üste gelecek şekilde hafifçe bastırarak kapatıp tepsiye dizin Üzerine tereyağı sürün. Tepside yarım saat beklettiğin poğaçaları 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.


Tarifimizin son hali de budur.Merak ettiğiniz ve ya da takıldığınız bir şey varsa sorabilirsiniz. Aktif olarak kardeşimve benim kullandığımız instagram hesabı BRAVEYELP dir.Paylaşımlarımızı instagramdanda takip etmek isterseniz bekleriz. https://www.ikikardesindunyasi.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder