14 Nisan 2015 Salı

Potakallı İrmik Helvası

İyi akşamlar
Farkında olmadan bayağı ara vermişiz. Arayı hemen kapatalım.





























Malzemeler:
*2 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*2.5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*3 yemek kaşığı tereyağı
*İnce rendelenmiş portakal kabukları

Yapılışı:
-Tereyağını ocağa alın eridikten dolmalık fıstıkları atıp kavurun.
-Fıstıklar renk değiştirince irmiği ekleyin ve rengi koyulaşana kadar kavurun.
-Başka bir kapta şeker ve sütü eritin.
-Rengi değişmiş irmikli harca sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyin.
-Tencerenin kapağını kapatın sütünü çekip göz göz olunca altını kapatın.
-Ocaktan aldıktan sonra portakal kabuğunu ekleyin ve yarim saat dinlendirin.

Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder